کامپیوتر-دبیرستان شاهد زنده یاد مهندس مهدی صافی دستجردی
آخرین اطلاعات مربوط به کامپیوتر و فناوری اطلاعات
 

هشدار: برای پارتیشن بندی هارد بیشترین دقت را به خرج دهید تا از وارد آمدن صدمات جبران ناپذیر به هاردتان و از دست رفتن اطلاعات تان جلوگیری کنید.

برای انجام پارتیشن بندی و تقسیم هارد به چندین بخش روشهای گوناگونی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره شده است.

۱- پارتیشن بندی هارد قبل از نصب ویندوز و تنها به کمک  DVD نصب ویندوز که محدودیت های ویژه خود را دارد

۲- پارتیشن بندی هارد پس از نصب ویندوز و به کمک نرم افزار Disk Management  که همراه با تمامی نسخه های ویندوز نصب میشود.

روش یکم پارتیشن بندی هارد با کمک DVD نصب ویندوز ۷

نکته: هنگامی که هارد جدیدی خریداری کرده ، و هدف نصب ویندوز را در آن دارید. بهتر است که از این روش استفاده کنید. زیرا در این حالت DVD ویندوز بخشی از هارد را به عنوان سیستم کش در اختیار میگیرد و این بخش از هاردتان در عملکرد بهتر ویندوز نقش اساسی داشته و همچنین در دفعات بعدی نصب ویندوز هاردتان توسط DVD ویندوز به راحتی شناسایی خواهد شد.

در این روش هنگامی که  به پنجره  نشان داده شده در مراحل نصب ویندوز رسیدید گزینه دوم یعنی  (Custom (advanced  را انتخاب کنید.

پارتیشن بندی هارد partition-windows-7-1

و در پنجره بعدی روی واژه های Drive options کلیک کنید تا بخش تنظیمات و امکانات پارتیشن بندی هارد در اختیارتان قرار گیرد.

پارتیشن بندی هارد partition-windows-7-2

 

اکنون در این بخش می توانید توسط

* گزینه Delete  پارتیشنی را به صورت کامل حذف کنید. در انتخاب این گزینه دقت کنید پارتیشن کاملا حذف می شود.

* گزینه Format  محتویات پارتیشن انتخاب شده را کاملا پاک کنید. دقت کنید اطلاعات روی هارد پاک میشود.

* گزینه New  یک پارتیشن جدید از میزان فضای باقی مانده در هارد بسازد.

راهنمایی : همان گونه که در عکس می بینید واژه Unallocated  جلوی بخش انتخاب شده دیده می شود که به معنای “تخصیص نیافته ” (یا استفاده نشده) است. که در این حالت گزینه های Delete و Format غیر فعال هستند. زیرا پارتیشنی وجود ندارد.

پارتیشن بندی در ویندوز 7

برای ساخت پارتیشن روی بخشی از هارد که واژه Unallocated در جلوی آن دیده می شود کلیک کرده و آن را انتخاب کنید. سپس روی واژه New کلیک کنید و در کادری که در زیر به نمایش درخواهد آمد اندازه پارتیشن را مشخص کنید. توسط مثلث های کوچکی که روی هم به صورت وارونه قرار گرفته اند می توانید اندازه پارتیشن درخواستی خود را تغییر دهید.در پایان نیز پس از انتخاب اندازه پارتیشن روی دکمه Apply کلیک کنید. تا پارتیشن درخواستی شما ساخته شود.  پس از ساختن نخستین پارتیشن مراحل را دوباره برای ساخت پارتیشن جدید تکرار کنید.

راهنمایی: هر ۱۰۲۴ مگابایت برابر است با یک گیگا بایت. که در عکس عدد ۲۰۴۷۸ مگابایت برابر است با تغریبا ۲۰ گیگا بایت.

در این روش، تعداد پارتیشن هایی که  می توانید بسازید به ۳ پارتیشن محدود میشود.

روش دوم پارتیشن بندی هارد با کمک ویندوز (تمامی نسخه ها XP , ویستا , ۷)

این روش نسبت به روشی که در بالا گفته شد محدودیت کمتری دارد و تعداد پارتیشن های بیشتری میتوانید بسازید . در این روش در دسکتاپ روی  آیکن Computer راست کلیک کرده و گزینه Manage را انتخاب کنید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-1

سپس در پنجره بعدی روی گزینه Disk Management کلیک کنید تا هاردهایی که در سیستم تان وجود دارد، نشان داده شود. در گام بعدی روی بخشی از هارد که به رنگ سیاه است کلیک کرده تا انتخاب شود و سپس راست کلیک کنید و گزینه New Simple Volume  را برگزینید. اگر می خواهید که یک پارتیشن را به دو یا چند پارتیشن تقسیم کنید(دقت کنید در این روش اطلاعات تان پاک میشود)  نخست اطلاعات درون پارتیشن را در جایی دیگر کپی کرده و سپس با انتخاب پارتیشن و راست کلیک کردن بر روی آن روی گزینه Delete کلیک کنید تا پارتیشن حذف شود . پارتیشن به رنگ مشکی درخواهد آمد. آن را انتخاب کرده و مراحلی را که گفته شد دنبال کنید.

پارتیشن بندی در ویندوز 7

در پنجره بعدی اطلاعاتی در مورد کاری که قصد انجام آن را دارید برای شما به نمایش درخواهد آمد. روی دکمه Next کلیک کنید.

پارتیشن بندی در ویندوز 7

در این پنجره اندازه پارتیشنی که میخواهید درست کنید را وارد کنید.

راهنمایی :هر ۱۰۲۴ مگابایت برابر است با ۱ گیگا بایت . اگر بخواهید که به صورت دقیق اندازه پارتیشن ها را انتخاب کنید بهتر است که عدد ۱۰۲۴ را در اندازه پارتیشنی که می خواهید بسازید ضرب کرده و عدد به دست آمده را در این کادر وارد کنید به عنوان مثال برای ساختن پارتیشنی به اندازه ۱۲۰ گیگا بایت نخست عدد ۱۰۲۴ را در ۱۲۰ ضرب کرده و نتیجه را که عدد ۱۲۲۸۸۰ است را در کادر مربوطه وارد کنید. پس از نوشتن اندازه پارتیشن روی دکمه Next کلیک کنید.

پارتیشن بندی در ویندوز 7

در پنجره نشان داده شده حرفی را برای درایوتان اختصاص دهید و به گام بعدی بروید.

پارتیشن بندی در ویندوز 7

 

در گام بعدی File system و نامی برای پارتیشن را میتوانید انتخاب نمایید. گزینه NTFS که به صورت پیشفرض انتخاب شده است پیشنهاد می شود. در بخش Volume Label  میتوانید نامی برای درایوتان برگزینید.

پارتیشن بندی در ویندوز 7

پس از دیدن این پنجره کار پارتیشن بندی شما به پایان رسیده است با زدن دکمه Finish پنجره را ببندید.

پارتیشن بندی هارد Partition in windows 7-7

برای ساختن پارتیشن های دیگر مراحل را دوباره انجام دهید. پیروز و پایدار باشید.

ناپدید و پنهان کردن درایو ها در ویندوز

گاهی ممکن است که بخواهید درایو های کامپیوتر تان را از دید دیگران پنهان کنید و به این روش اطلاعات ویژه خود را از دسترس دیگران دور نگهدارید. برای انجام این کار به صورتی که به اطلاعات تان هیچ گونه آسیبی وارد نشود مراحل زیر را دنبال نمایید.

روی آیکن کامپیوتر در دسکتاپ کلیک راست کرده و گزینه  manage را برگزینید. در پنجره به نمایش در آمده روی Disk Management کلیک کنید. درایوهای کامپیوتر تان را مشاهده می نمایید روی یکی از آنها راست کلیک کرده به عنوان مثال درایو D و گزینه Change Drive Letter and … را انتخاب نمایید. سپس روی دکمه Remove در پنجره جدید کلیک کنید با انجام این کار درایوتان از دید دیگران ناپدید خواهد شد. برای دوباره ظاهر کردن درایو روی بخش(درایو) پنهان شده راست کلیک کرده و مراحل بالا را تا پنجره ای که دکمه های Remove  و Add وجود دارند پیش بروید و این بار تنها دکمه فعال،  Add را بفشارید. و در پنجره ظاهر شده با کلیک بر روی دکمه OK نامی برای درایوتان انتخاب نمایید.

در صورتی که اطلاعات کافی ندارید از دیگر گزینه های راست کلیک روی درایو ها استفاده نکنید زیرا ممکن است اطلاعات تان پاک شود.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پیوندهای روزانه
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کامپیوتر-دبیرس تان شاهد زنده یاد مهندس مهدی صافی دستجردی و آدرس safischoolcomputer.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 125
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 130
بازدید ماه : 478
بازدید کل : 4645
تعداد مطالب : 90
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1